SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije!

NAČIN PLAČILA
PLAČILNA KARTICA – Plačilo s plačilno kartico (npr. Mastercard ali Visa) je takojšne ob zaključku naročila, plačila izvajamo preko sistema Stripe
GOTOVINA – Plačilo z gotovino se opravi ob prevzemu blaga, ko vam dostavna služba Pošte Slovenije ali GLS dostavi paket.
PREDRAČUN – Plačilo z nakazilom na naš TRR je možno ob predhodnem kreiranju predračuna na vaš e-mail.
PAYPAL – Takojšne plačilo preko plačilnega sistema Paypal (možnost uporabe kreditnih kartic: Mastercard, Visa, Visa Elektron, American Express,…)

CENA
V ceno je vštet 22% DDV

DOBAVNI ROK
V spletni trgovini se trudimo, da bi artikli, ki so bili naročeni v MyBamBuddy spletni prodaji, kar se da hitro dosegli njihove naročnike. V kolikor so le ti na zalogi, jih prejmete na dom v roku 3 – 5 delovnih dni. Knjigo lahko zaradi omejene lastne zaloge pošlje tudi založnik, zato ni nujno, da bo dobavljena hkrati z ostalimi izdelki. V tem primeru boste knjigo boste prejeli v roku 3 – 6 delovnih dni. Za dostavo uporabljamo Pošto Slovenije in GLS, kar pomeni, da Vam naročene izdelke dostavijo na naslov prejemnika, ki ste ga navedli ob naročilu. Praviloma se dostave vršijo v dopoldanskih urah, v primeru, da paketa ne morete sprejeti, vas bo kurir kontaktiral in se z vami dogovoril o načinu dostave. V primeru plačila po povzetju kupec ob prevzemu plača izdelek in poštnino, ter stroške plačila po povzetju. 

NAROČILA, PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN NAPAKE NA BLAGU
Postopek naročila je sledeč. Na spletnem mestu izberete željen izdelek in ga dodate v košarico s klikom na gumb (dodaj v košarico). Pri tem lahko izbirate med različnimi barvami izdelkov s klikom na želeno barvo. V košarici imate prikazane vse izdelke, ki se nahajajo v nakupovalni košarici. Količino izdelkov v košarici lahko popravite ali pa izdelke v celoti odstranite iz košarice. Lahko nadaljujete z nakupovanjem ali le tega dokončate, torej opravite nakup. Potrebno je izpolniti podatke plačnika, ki jih bomo potrebovali za potrditev naročila in izdelavo računa. Ob obrazcu za podatke je še enkrat vidno razčlenjeno vaše naročilo. Na koncu izberete način plačila tako, da kliknete nanj. Z oddajo naročila se strinjate s pogoji poslovanja, ki so objavljeni na naši spletni strani. Pred oddajo naročila je omogočen pregled celotne vsebine naročila vključno s količino in ceno. Nakup zaključite tako, da kliknete na gumb “Kupite sedaj”. Na vaš elektronski naslov vam bomo poslali potrditveno obvestilo, da je naročilo sprejeto ter podrobnosti vašega naročila in plačila. Račun je poslan na elektronski naslov, ki ga kupec vpiše ob naročilu. Podjetje shranjuje pogodbe v lastni bazi. Kupec lahko pošlje zahtevo za pogodbo v spletno pošto podjetja. Zloraba nakupa je kazniva!

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena ZVPot. V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena ZVPot, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43.b člena. Po določbi b 42 d. člena ZVPot lahko potrošnik obvestilo o odstopu predloži podjetju na obrazcu iz petega odstavka tega člena ali z nedvoumno izjavo iz katere jasno izhaja, da odstopa od pogodbe ali preko spletne strani. Obrazec najdete na dnu te strani. Shranite ga na računalnik, natisnete, izpolnite in pošljite na naš spletni naslov.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca. Vse omenjene pravice veljajo za napake, ki niso posledica splošne uporabe blaga ali nepravilne rabe blaga.

Za izvensodno reševanje potrošniških sporov posredujemo povezava na spletno platformo:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Podjetje MyBamBuddy v spletni trgovini zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov, GSM, elektronski naslov.Navedeni osebni podatki se zbirajo in obdelujejo za namene izvedbe in dostave spletnih naročil, reševanje morebitnih težav pred in po opravljenih spletnih nakupih, analiziranje in preučevanje nakupovalnih navad ter izvajanje ciljnega trženja. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.
Uporabnik spletne trgovine lahko kadarkoli od upravljavca osebnih podatkov zahteva, da preneha obdelovati zgoraj navedene podatke.
Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov za MyBamBuddy je Vita Repnik, telefon: 040 436 101, e-pošta: info@mybambuddy.com. Veljavnost splošnih pogojev: od 1. 4. 2021 do spremembe oziroma preklica.

OBVEŠČANJE
Uporabnik se lahko naroči tudi na prejemanje e-novic in se od njih kadarkoli odjavi preko povezave v prejetih e-novicah ali tako, da odjavo sporoči na elektronski naslov: info@mybambuddy.com. Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na e-novice oz. jih navedete ob naročilu v spletni trgovini obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6(1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora.

POŠTNINA
Poštnino v Sloveniji zaračunavamo po veljavnem ceniku:

Poštnina ob naročilu do 18€ = 2,9€
Poštnina ob naročilu nad 18€ = 3,9€

Pri plačilu po povzetju kupec plača storitev v višini 1,5€.

IZDAJA RAČUNA
Podjetje je zavezano k posredovanju računa po e-pošti ali po pošti ob dostavi paketa. Kupec je zavezan, da račun prevzame.

OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA