Pogosto zastavljena vprašanja

Izdelki iz bambusovega lesa bodo zdržali dlje, če jih boste umivali z milom za pomivanje posode in toplo vodo. Odsvetujemo pranje izdelkov v pomivalnem stroju.

Vakumska silikonska podlaga se, primerno suha in čista, pritrdi na vse trdne površine.

Vse dimenzije lahko najdete v spletni trgovini pod podrobnim opisom izdelkov.

Priporočamo, da naše izdelke umivate ročno z nežnim detergentom in pri tem odstranite del iz silikona ter jih po tem dobro posušite. Približno enkrat na mesec jih natrite z naravnim oljem (npr. kokosovim).

Za takšne vrste izdelkov je najboljši bambusov les. Ker bambus raste v kitajskih gozdovih, je tudi proizvodnja izdelkov umeščena tja. V Sloveniji vse izdelke 100% kontroliramo in pakiramo.

Bambus je vzgojen brez uporabe gnojil in pesticidov ter predstavlja ekološko razgradljivo alternativo plastiki, vseeno pa je odporen na toploto in dobro vzdržljiv v stiku s hrano in tekočinami. Je obnovljivi vir, saj je ena izmed najhitreje rastočih rastlin na Zemlji, zelo učinkovito pa pomaga tudi pri zmanjševanju globalnega segrevanja in proizvajanju kisika.

Vsi naši izdelki so premazani s FDA potrjenim naravnim lakom, namenjenim za uporabo na površinah, namenjenim za prehranjevanje. Ne vsebujejo nobenih kemikalij, toksinov ali BPA.

Naši izdelki so trenutno dostopni samo preko naše spletne trgovine.

Naši izdelki niso primerni za prekomerno vročino, zato jih ne uporabljajte za segrevanje hrane v mikrovalovni ali navadni pečici.

Navodila za uporabo

Tako kot velja za vse ostalo na svetu, vam bodo tudi naši izdelki, če bomo za njih primerno in ljubeznivo skrbeli, služili dolgo časa.

Za vas imamo nekaj namigov, kako jim podaljšate življenjsko dobo:

 

  • Pomivajte jih samo na roke (odsvetujemo pranje v pomivalnem stroju) in pri tem odstranite del iz silikona ter jih po tem dobro posušite.
  • Izdelki niso primerni za izpostavljanje prekomerni vročini, zato jih ne uporabljajte za segrevanje hrane v mikrovalovni ali navadni pečici.
  • Pomijte jih z nežnim detergentom in toplo vodo.
  • Približno enkrat na mesec jih natrite z naravnim oljem (npr. kokosovim).
    Seveda pred hranjenjem preverite tudi temperaturo hrane in poskrbite, da bo izdelek z vakumsko silikonsko podlago primerno prilepljen na površino, ki naj bo ravna in suha.